De prachtige roze rozenkwarts heeft vaak een wat wolkig uiterlijk. De steen wordt meestal gevonden in grote amorfe brokken, die doorzichtig tot doorschijnend zijn. Uit Zuid-Amerika echter komt prachtige transparante rozenkwarts, waarvan je de kristalstructuur met het blote oog kunt zien (macrokristallijn).
Het is de steen van het kind en van de kunstenaar. De rozenkwarts beschermt al wat kwetsbaar en klein is, maakt weerbaar en onweerstaanbaar.
Rozenkwarts is de steen van de onvoorwaardelijke liefde. Het leert ons onszelf te accepteren zoals we zijn, zodat we anderen ook kunnen liefhebben om wie en wat ze zijn.
Zoek je naar vriendschap, dan is rozenkwarts je steen. Draag deze bij je in een leuk sieraad of in je broekzak. Met rozenkwarts treed je de wereld vrolijker en vrijer tegemoet. Dat zal je helpen contact met andere mensen te maken.

De rozenkwarts heeft, als je deze in een ruimte als je huiskamer legt, een rustgevend en harmoniserend effect op de sfeer.
Rozenkwarts is nog steeds een van de meest geliefkoosde edelstenen voor het maken van sieraden. Populair is vooral de cabochon geslepen rozenkwarts met een ster met zes stralen (asterisme). Dit verschijnsel wordt veroorzaakt door ingesloten rutiel- of hematietnaaldjes.
Pas op voor namaak! Soms wordt roze glas als rozenkwarts aangeboden. Glas verraadt zich door kleine ingesloten luchtbelletjes. Deze zijn zichtbaar als je de steen onder goed licht en door een loep bekijkt.

Bekijk hieronder onze producten met rozenkwarts: